Prasa do miesa kot2

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, jakiej obowiązkiem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o nazwanej grubości (w relacje z potrzeb, na całej szerokości rozgniecenie ma taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i upraszcza proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Skutek ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze byliśmy nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie rozlokowane na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje zastosowanie w terenach gastronomicznych i sklepach, gdzie w możliwości można znaleźć mięso wołowe w budowie zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe podzielone na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe skończone na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie ogromnej mierze rozbitych plastrów w toku bliskiego czasu czasu - ok. 800 porcji w ruchu godziny, przy czym ciało nie potrafi stanowić mrożone, ani nie może powodować kości. Obsługa maszyny stanowi nadzwyczaj prosta, dzięki zastosowanym przez producenta Maga będących rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w końcu zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie wstępu do wielcy), zmiany konstrukcyjne, mające nacisk na obniżone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności zbierających się na całość cyklu rozgniatania (skrócony godzina pracy), polerowana obudowa o geometrycznych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy winnym stanowić myte i suszone po stałym kontakcie z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia i przekładni olejowej to dodatkowe atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały zauważone przez klientów oraz jurorów Międzynarodowych Targów w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent urządzeń do przemysłu spożywczego, składając się na informacji oraz doświadczeniu otrzymywanym od 1990 roku odkłada na grupa, prostotę, inteligencję rozwiązań, moc oraz dużą wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa swoją możliwość o nowe maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.